T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / BOR - Obruk Mustafa ve Sebahat Ergin Ortaokulu

Obruk Mustafa ve Sebahat Ergin Ortaokulu

Telefon
0 388 622 50 53
Belgegeçer
0 388 622 50 53
WEB
https://borobruk.meb.k12.tr
Adres
Obruk Mustafa ve Sebahat Ergin Ortaokulu Obruk Köyü Bor/Niğde
Vizyon
Ülkemizin değerlerini özümsemiş ve benimsemiş, kendisine, ülkesine ve ailesine karşı sorumluluklarının bilincinde olan, topluma ve içinde bulunduğu çevreye duyarlı, düşüncelerini özgürce ifade edebilen geleceğe ışık tutabilecek bir bakış açısına sahip, gelişimleri takip eden ve kendisini sürekli geliştiren, yenilikçi, çağdaş, demokratik ve ülkesinin refahı ve barışını koruyacak ve devam ettirecek gençler yetiştirmektir.
Misyon
Çocukların kendilerini geliştirmelerine ve ilerlemelerine sağlayacak ortamı oluşturma, Okulunu ve çevresinin eğitim ve öğretim açısından çocuğa uygun ve gelişimini destekleyecek şekilde düzenlenmesi Eğitim ortamında bireysel farklara dikkat eden ve her çocuğa ayrı ayrı değer vererek hümanist bir bakış açısı ile eğitim sürecine katılmaları sağlama, Öğretmenler ve ailelerin yardımlaşması ile çocuklara sosyal ve kültürel açıdan eşit ve özgürlükçü bir ortamda eğitimlerin verilmesi, Çocuklara geleneksel ve soyut öğretim yöntemleri yerine çağa uygun yenilikçi yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri eğitim ortamlarının sunulmasının sağlanması, Okulda kazandığı bilgileri günlük hayatta kullanabilen ve okulu hayatın bir parçası olarak gören ve düşünen bir bakış açısı ve bilinç kazandırmak.
Başarılar
2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılında 8. Sınıf Öğrencimiz Bor genelinde düzenlenen İstiklal Marşı Yarışmasında Ödül Kazanmıştır.
Öğretmen :6
Öğrenci :69
Derslik :8
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1162
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler
Derse Başlama 09.00 Ders Bitiş 15.30
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
Obruk köyünden bor ilçesine servis bulunmamaktadır. Öğretmenlerimiz köye ulaşımını kendi özel araçları ile sağlamaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Obruk köyünde öğretmenler için kalacak yer bulunmadığı için öğretmenlerimizin çoğu bor ilçesinde oturmaktadır. Niğde ilinden gelen öğretmenlerimizde bulunmaktadır. Niğde ile Bor arası 15 km´dir. Bor dan 15 dakikada bir Niğde´ye dolmuşlar kalkmaktadır. Niğde´den de Bor´a ulaşım aynı sıklıktadır. Bu sayede Bor ile Niğde arası ulaşım oldukça gelişmiştir. Borda doğal gazlı ve kaloriferli daireler bulunmaktadır. Şuanda kiralar yaklaşık 1500-2000 tl arasında değişmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bor ilçesine 70 km uzaklıktadır. Bor ile obruk köyü arası yaklaşık 1 saat sürmektedir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır